Samsung Galaxy Gear tüm özellikleri

Samsung Galaxy Gear tüm özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung geçtiğimiz günlerde akıllı saati Galaxy Gear'ı tanıttı. İşte Samsung Galaxy Gear'ın bütün özellikleri.

Sony'nin SmartWatch 2'sinden ve Pebble'dan sonra Samsung'un da Galaxy Gear'ı tanıtması, akıllı saatlerde rekabetin başlamak üzere olduğunu gösteriyor. Galaxy Gear tabi ki ilk akıllı saat değil, ancak Samsung gibi bir devin bu işe girmiş olması dikkate değer bir gelişme. Gear, Samsung'un teknoloji ve modayı bir araya getirme rüyasının bir yansıması. 6 renk seçeneği, saatin bu ikinci amacına hizmet ediyor. Saatin 300 dolarlık yurtdışı fiyatı onun birçok orta seviye cepten pahalı olacağının işaretçisi. Saatin üzerinde kullanılan paslanmaz çelik ve lastik, size üst düzey kalitede bir cihazdan ziyade bir spor saati hissi veriyor. Gear'ın ucuz göründüğünü söylemiyoruz, ancak özellikle bu fiyat seviyesinde bazı müşterileri ikna etmenin zor olacağını tahmin edebiliyoruz. Gear'ı şu sıralarda kullanmak isterseniz, yeni Samsung Galaxy Note 3 veya yeni Note 10.1'e de sahip olmanız gerekiyor, çünkü Gear şu an sadece bu cihazları destekliyor. Ancak Android 4.3'ün Galaxy S4 ve S3'e gelmesiyle beraber Gear desteği de genişletilecek ve onu daha fazla ceple kullanabileceksiniz. Samsung, Gear'ın içine birçok teknolojiyi sıkıştırarak bu iş için gerçekten istekli olduğunu gösteriyor. Örneğin saatinizle aranızdaki mesafe telefonunuz veya tabletinizden 1.5m'den fazla olduğunda telefonunuzun veya tabletinizin kilit ekranı devreye giriyor.


Smart Relay, telefonla konuşabilme ve fazlası
Çok hoşumuza giden bir özellik ise akıllı cebinizdeki e-postalarınızda göz gezdirmenizi sağlayan Smart Relay oldu. Bu sayede saatinizde baktığınız bir e-postaya cevap vermeniz gerektiğinde akıllı cebinizi çıkarmanız yetiyor; e-posta uygulamasını açıp aynı e-postayı arayıp bulmanıza gerek kalmıyor.
Galaxy Gear'da telefon görüşmesi işlevleri de özenle geliştirilmiş. Saat üzerindeki hoparlör ve mikrofon, kolunuzu kafanıza doğru kaldırarak sizi telefondan arayan kişiyle hemen konuşmaya başlamanıza izin veriyor.
Kolunuzu kaldırarak konuştuğunuzda dışardan sizi görenler, bir akıllı saatle konuştuğunuzu anlamakta zorluk çekebilir. Ancak Samsung, bu şekilde konuşmanın bir Bluetooth kulaklıkla konuşmaktan daha normal göründüğünü iddia ediyor.
Peki bir akıllı saat gün içinde ne işinize yarayabilir? Galaxy Gear, entegre bir adımölçer, müzik çalıcısı, 1.9MP kamera ve bir dizi uygulamayla geliyor.
nbsp;
Bununla birlikte yaşadığımız ilk sorunu söylememiz gerekiyor: Gear'ı bir akıllı cebe bağlamazsanız pek bir işe yaramıyor. S Health uygulaması çalışıyor ve fitness yardımcınız olarak işlev görebiliyor, ancak saat bunun dışında kendi kimliğine sahip sayılmaz.


Kamera, ekran, işlemci ve ilk kararımız
Kamera çok kötü olmasa da istediğiniz açıyı yakalamak çok kolay değil, bu ise fotoğraf çekmeyi zorlaştırıyor. Kamerayı açmak ise zor sayılmaz; yukarı çerçeveden aşağıya doğru sürüklemeniz yeterli; bundan sonra ekrana dokunarak fotoğraf veya video kaydedebiliyorsunuz.
Ekranın görünürlüğü gayet iyi, AMOLED ekranın kontrastının beğeni kazanacağından eminiz. Cihazın pili sadece 25 saat dayanıyor, bu ise saatinizi her gün şarj etmeniz gerekiyor demek.
Gear'daki 800MHz'lik işlemcinin yeterince güçlü olduğu söylemek zor. Soldan sağa kaydırarak kategorilere ulaşmak istediğimizde Gear takılıp kaldı ve ekranda iki farklı uygulama görmeye başladık. Ancak bunun yazılımsal bir sorun olması da muhtemel.


İlk kararımız
Samsung'un Gear ile çok doğru adımlar attığını söyleyebiliriz. Stil sahibi cihazın arayüzü de gayet iyi. Kamerayı kullanmak keyifli bir iş, Smart Relay ise sizi elinizi cebinize götürüp telefonunuzu çıkardığınızda ek birkaç adımdan kurtarıyor.
Ancak arayüzdeki yavaşlık ve gecikmeler, bize daha önceki vasat akıllı saatleri anımsattı. Samsung bu sorunları çözebilir, ancak cihazın 300 dolarlık fiyatını hak edebilmek için bizce daha çok yolu var.
(veteknoloji)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...