Obama, 11 Eylül töreninde ağladı

Obama, 11 Eylül töreninde ağladı

DÜNYA Haberleri

Dünyayı sarsan 11 Eylül saldırısında ölenler, 12. yıl dönümünde anıldı. ABD Başkanı Obama, eşiyle katıldığı törende gözyaşlarına boğuldu.

ABD, 11 Eylül 2001 tarihinde New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybeden 2983 kişiyi andı. Başkan Barack Obama törende gözyaşlarına hakim olamadı. Obama, eşi Michelle Obama ve Yardımcısı Joe Biden ile saldırılarda ölenler için saygı duruşunda bulundu. nbsp;Saldırıların düzenlendiği New York, Washington ve Pennsylvania'da da törenler düzenlendi. Aileler kaybettikleri yakınlarının ismini tek tek okudu. Obama, Suriye konusunda yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında ise askeri operasyon seçeneğinin masada olduğunu ancak Rusya'nın kimyasal silah teslimi teklifine de bir şans verilebileceğini söyledi. ABD Başkanı, konuşmasında ayrıca "Suriye sınırlarının dışına taşarsa, bu silahlar Türkiye, Ürdün ve İsrail gibi müttefikleri de tehdit edebilir" uyarısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...