İphone 5c, Android satışlarını etkiler mi

İphone 5c, Android satışlarını etkiler mi

TEKNOLOJİ Haberleri

Iphone 5C ve Iphone 5S, resmen duyuruldu. İki cihaz da birkaç gün sonra Amerika, İngiltere ve Fransa da satışa sunulacak.

Aralık ayında ise, 270'den fazla operatörün de desteğiyle 100 ülkede daha satışa sunulacak, ki Türkiye'nin de bu ülkeler arasında olduğu düşünülüyor. Baktığımızda bu iki cihaz, Iphone 5'in yeniden tasarlanmış 2 versiyonu olarak göze çarpıyor, tıpkı Apple yetkililerinin de söylediği gibi. A7 çipsetli ve parmak izi okuyuculu Iphone 5S, Apple'ın üst seviye modeli olarak görünüyor. Iphone 5C için ise, hesaplı Iphone modeli beklentisi vardı, ancak pek de öyle olmadı. 5S ile arasında 100 dolarlık bir fark olması, onu ucuz bir telefon yapmıyor. Bu sebeple de Iphone 5C'nin Android satışlarına etki etmesi beklenmiyor. Eğer Iphone 5C'nin fiyatı düşük olsaydı, Hindistan ve Çin gibi nüfus olarak kalabalık, ancak alım gücü düşük pazarlarda Apple'a ciddi pazar payları sağlayabilirdi. Ancak böyle bir durum olmadığı için de analistler, önümüzdeki ay Apple'ın 700 milyonuncu iOS cihazı aktif olsa bile Apple ürünlerinin Android tarafına satışlar konusunda olumsuz bir etki bırakacağını düşünmüyor. Zira Android tarafında, alım gücü düşük tüketicilere yönelik birçok model bulunuyor.(teknokulis)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...