400 güvercini için 5 daire tuttu

400 güvercini için 5 daire tuttu

YAŞAM Haberleri

Mardin Güvercinlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Veysi Toparlı, yerini sır gibi sakladığı 5 dairede, 55 yıldır güvercin besliyor.

Toparlı, babasının da 107 yaşına kadar güvercin beslediğini ve bu merakın kendisine babasından miras kaldığını belirterek, kuşların yıllık 3 ton yem tükettiğini toplam masrafının 20 bin lira olduğunu anlattı. Kendisine ait 5 daireyi kuşlarına ayırdığını ve bakımlarını da maaş ödediği kuzenine yaptırdığını söyleyen Toparlı şunları anlattı: "Kuş sevgisi insanda ne stres bırakır ne de hastalık. Hiçbir zaman güvercinlerime bir gelir kapısı olarak bakmadım, hiçbirini satmıyorum. Binanın dış cephesini de deşifre etmiyorum. Yoksa hırsızlar dadanır ve paha biçilmez kuşlarımızı çalarlar. Bu korkuyla dairelere güvenlik kamerası bile taktırdım." Veysi Toparlı, 33 farklı türden güvercini olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Çin'den gelen bir meraklı, Mardin'den 45 bin liraya güvercin aldı. Güvercin dünyasının Messi ve Ronaldo'su bende. Değer biçilemezler, zaten satılık da değiller" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...