Kurban etini doğru tüketiyor musunuz

Kurban etini doğru tüketiyor musunuz

SAĞLIK Haberleri

Meryem Yılmaz Çabalar, Kurban Bayramı'nda et ve buna paralel şeker tüketiminin artış gösterdiğini belirtti.

Kalp, damar, tansiyon ve şeker hastalarının uyguladıkları diyet programına Kurban Bayramı'nda da devam etmeleri gerektiğini ifade eden Çabalar, aksi halde çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini söyledi. Kurban etinin uygun ortamda saklanması gerektiğini vurgulayan Çabalar, "Eti aynı gün kıyma veya parça halinde paketleyip saklamak yoluna gitmemek gerekiyor. En azından birinci gün oda ısısında bekletirken daha sonra derin dondurucuda muhafaza edebiliriz" dedi.


"ETLE BİRLİKTE C VİTAMİNİ TÜKETİN"
Etin yanında C vitamini içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Çabalar, şunları kaydetti:
"Taze etin sindirimi biraz daha zor olabilir o nedenle mide, bağırsak problemi olan kişilerin bu konuda biraz daha hassasiyet göstermeleri ya da kendilerine uygun bir pişirme yöntemini tercih etmeleri daha uygun olacaktır. Etteki protein, demir veya diğer vitamin ve minerallerin emiliminin vücutta daha uygun kullanabilmesi için yemeklerin yanında C vitamini kaynaklı yiyeceklerin tüketilmesi uygun olacaktır. Bunun yanında kebabın yanında biber, soğan salatası, marul, domates, biber tüketilmesini öneriyoruz. Geleneksel içeceğimiz ayran yine sindirimi kolaylaştırmak açısından ve yediğimiz besinden daha yüksek oranda bir fayda görmemiz açısından oldukça yarar sağlayacaktır."


Meryem Yılmaz Çabalar, bayramda günlük öğündeki porsiyonların arttırılmamasını, olası bir rahatsızlık geçiren kişilerin ise en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini söyledi.(trt)
nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...