TIR'cıların eylemi sona erdi

/ Kaynak: İHA
TIR'cıların eylemi sona erdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR şoförlerinin başlattığı eylem sona erdi. TIR kuyruğu, eylemin sona ermesiyle 15 kilometreye kadar düştü

Bulgaristan'ın 29 Ekim'e kadar Avrupa'ya yük taşıyan TIR şoförlerine ceza kesmeyeceğini bildirmesi üzerine Edirne'den Bulgaristan'a geçişler başladı. TIR şoförlerinin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürerken, TIR kuyruğunun hala devam ettiği bildirildi. TIR şoförleri, 29 Ekim'den sonra cezaların yine kesilmeye başlanacağı düşüncesinde olduklarını söylediler. Şoför Mehmet Gül, konuyla ilgili yapılacak bir şeyin olmadığını belirterek, hükümetin ve Ulaştırma Bakanının bu duruma el atmasını beklediğini dile getirdi. TIR şoförü Kayhan Yaşar da, 29 Ekim'den sonra yine ceza uygulamasının başlayacağını söyleyerek, "Eğer tako arızalıysa, çalışmıyorsa buna Bulgar değil Alman da ceza kesecek. Yine bu işin zararını bizler çekeceğiz" dedi. Cemil Bulduk adlı TIR şoförü ise, bir şekilde cezaların devam edeceğini belirterek, "Hafta sonu gelen bakan ne diyecek, 'Benim arabalarıma ceza yazmayın mı?' diyecek. Bir şekilde cezalar devam edecek. Bu cezaları Romen de yazıyor, Alman da yazıyor. Bakalım ileride ne olacak hep birlikte göreceğiz" diye konuştu. Bu arada, yaşanan olayın ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın Kapıkule'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Trakya'ya gelecek olan Bakan Yazıcı, programına Kapıkule ziyaretini de ekledi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...