İki teknoloji devi HP ve Google giderek yakınlaşıyor

İki teknoloji devi HP ve Google giderek yakınlaşıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Meg Whitman, artık eski ortakları olan Microsoft ve Intel'den uzaklaşarak, Google ile daha yakın çalışma içinde olacaklarının altını çizdi.

HP geçen yıl Windows 8 işletim sistemli cihazlar piyasaya sürmüş ve bu sırada yeni işletim sisteminin geleceğinden çok Umutlu olduklarını vurgulamıştı. Ancak geçen bir senede köprülerin altından çok sular akmışa benziyor. nbsp;

Microsoft'un kendi donanımlarını (Surface tablet) üretmeye başlaması ve Nokia'yı satın alması Hp ile Microsoft'u rakip haline getirdi. Ayrıca Microsoft tek değil. Intel'in de bulut bilişim ve servislerine yatırım yapması nedeniyle Intel de Hp ile rakip haline gelmiş bulunuyor. nbsp;Aniden ortaya çıkan bu kadar güçlü rakiplere karşı cephede bir müttefik arayan Hp ise aradığı desteği Google'dan alacak gibi görünüyor. Dolayısıyla, Hp'nin yakın tarihte Android işletim sistemli cihazlara daha yoğun bir biçimde yönelmesi bekleniyor. Ayrıca Chrome işletim sistemiyle çalışan bir laptop olan Chromebook 11'i de duyuran Hp, bu cihaz için 279 dolar fiyat belirlemiş durumda.(chip.com.tr)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...