Hafif ticari satışında kırmızı alarm

Hafif ticari satışında kırmızı alarm

Ekonomi Haberleri

AB'de hafif ticari üretiminde 5 yıldır, 1.yiz. Yurt içi satışı ise son 10 yılın en düşük seviyesinde. Bu durum üretimin geleceği için tehlike oluşturuyor.

2013 yılının 9 aylık döneminde otomobil, pazar ve üretim açısından rekor kırarken, hafif ticari araçlar pazarda son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. 2006 yılında yüzde 37 olan hafif ticari araçların iç pazar payı 2012 yılında yüzde 27'ye geriledi. Bu pay 2013'ün ilk 9 ayında da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 azalarak 133 bin seviyesine düştü. Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen "İç pazarda güçlü olunmayan bir ürünle dış pazarda mücadele etmenin imkansızlığına' dikkat çekti. Önen, hafif ticari araçlar için K2 belgesi, köprü geçişlerinde ve şehir merkezlerine girişlerde sınırlama ve kiralanamama gibi uygulamaların bu araçların pazar payının azalmasında etkili olduğunu belirtti.

İLGİNÇ KREDİ FIRSATI
100 TL PEŞİNAT İLE TOYOTA ALMA İMKANI
Toyota'dan 100 TL ön ödeme sonrası Mayıs 2014'e kadar sıfır ödemeyle kredi imkanı, 9407 başvuru ile ilgiyle karşılandı. Bu ilginç finansman yönetemi OVP sonrası nasıl etkilenir, göreceğiz ama 2014 ortası ödeme yapıp aracınızı hemen teslim almanız teknik olarak şu an mümkün.



nbsp;Hafif ticari satışında kırmızı alarm
Skoda'dan Rapid Spaceback ile Hatchback'te iddialı atak
Skoda'nın kompakt sınıfta yer alacak olan ilk hatchback modeli 'Rapid Spaceback' bu ay Avrupa'da, 2014 yılı mart ayı itibariyle de Türkiye'de satışa sunulacak. 3 benzinli, 2 dizel motorla satılacak olan Rapid Spaceback için Skoda Genel Müdürü Tolga Şenyücel 2014 yılı satış hedeflerini 1500 adet olarak belirtti.

nbsp;Hafif ticari satışında kırmızı alarm
TRANSİT CUSTOM'DA ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ
2013, Yılın Uluslararası Ticari Aracı" ünvanına sahip Transit Custom, yeni versiyonu ile bu ay satışa sunuldu. Yeni versiyon ile Transit Custom, tabandan tavana 1,78 metre yüksekliği ile kullanıcılarına 370 mm daha fazla yük yüksekliği ve ayrıca 8,3 metre küpe kadar çıkan bir azami yük hacmi sunuyor. Yeni Transit Custom 49.900 TL'den başlayan fiyatlara sahip.

nbsp;Hafif ticari satışında kırmızı alarm

HAFTANIN OTOMOBİLİ
Opel Cascada
Fiyatı: 99.900 TL'den başlıyor

ARTILARI
gt; Geniş iç hacmi, nbsp;yüksek tavanı
gt; Fiyatı
gt; Güvenliği
gt; Çekici dış görünümü
gt; Arka koltukları

EKSİLERİ
gt; Yakıt tüketimi
gt; Motor performansı
gt; Üstü kapalıyken bagaj hacmi
gt; Müzik ve bilgi sistemleri biraz karışık

Öne çıkan rakipleri:
Audi A5, tam rakibi olmasa da: Renault Megane CC

BURCU ÇETİNKAYA İLE OTOMOBİL SEVDASI
BANA SORUN

gt; Soru: 2010 kasa 110 beygir tam donanımlı bir aracım var. Yakıtı çok yüksek, ticaret yapmıyorum. 2 yılda bir muayenesi var. Aracımı satıp sizce yüksek donanımlı, az yakan, yüksek bagaj hacimli aile aracı için ayırmam gereken meblağ ve alabileceğim araçlar nelerdir? Osman Uzun

gt; Çok az detay vermişsiniz. Dizel, otomatik vites bir aile otomobili olarak düşünürsek yaklaşık 40.000 TL üzerinden başlıyor sıfır otomobil fiyatları. Düz viteste ise 30.000 TL civarında. LPG'de düz viteste 30-40.000 TL aralığında ilginç seçenekler var. nbsp;Alabileceğiniz araçlara ise bu kadar az detayla marka belirtmem imkânsız.

Bugün arife günü ve Kurban Bayramı için çoğumuz otomobilimize binip ziyaretlere gideceğiz. Son bayramın ölüm bilançosu 87. Lütfen dikkat edelim, trafik kurallarına uyalım. Bayramımız cenaze olmasın. Herkese iyi bayramlar.


SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...