Türkiye 298 istedi, AB ise sadece dokuz verdi

Türkiye 298 istedi, AB ise sadece dokuz verdi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye AB'den "terör suçu" gerekçesiyle 298 kişinin iadesini istedi ancak sadece dokuz kişiyi alabildi.

Halen 586 kişiyi "terör suçu" nedeniyle Kırmızı Bülten'le arayan Türkiye, son 10 yılda AB ülkelerinden 298 kişinin iadesini istedi. Ancak AB ülkeleri sadece 9 iade istemini kabul etti. nbsp; Birleşmiş Milletler'den sonra, dünyanın ikinci büyük teşkilatı olan Uluslararası Polis Teşkilatı İnterpol de Türkiye'nin kırmızı Bülten'le arama yakalama taleplerinin birçoğunu "yetersiz ve siyasi" bulduğu için geri çevirdi.

Taraf'ın haberine göre, terör suçu' nedeniyle iade talebi yapılan ülkelerin başında 141 taleple Almanya birinci, 28 iade talebiyle Fransa ikinci, 27 iade talebiyle ise Belçika üçüncü sırada yer aldı. Türkiye, bu sürede Hollanda'dan 24, İsveç'ten 15, İtalya'dan 12 ve Yunanistan'dan ise 5 kişinin terör suçu nedeniyle iadelerini istedi.

İNTERPOL 62'SİNİ REDDETTİ

Ancak AB ülkeleri, Türkiye'nin iade taleplerinden sadece 9'una olumlu cevap verdi. Bu ülkeler 175 iade istemini reddederken, Türkiye geçen sürede 19 ayrı iade isteminden vazgeçti. Bakanlık, halen 97 iade dosyasının ise derdest olduğu bilgisini verdi. Türkiye'de halen "terör suçu" nedeniyle kırmızı bültene istinaden aranan kişi sayısı ise 586 olarak açıklandı. İnterpol Sekreterliği ise kırmızı bülten başvurularından 62'sini reddetti. Ret gerekçeleri arasında, "Terör örgütünün terörist doğasının tespit edilememesi, şahısların terör örgütü ile anlamlı ve aktif bir bağının gösterilememesi ve delil sunulamaması, eylemlerin siyasi suç sayılması" bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...