Nokia, Windows Phone 8 pazarının yüzde 90'ını kaptı

Nokia, Windows Phone 8 pazarının yüzde 90'ını kaptı

TEKNOLOJİ Haberleri

Abu Dhabi'de düzenleyeceği etkinlikte tanıtacağı yeni cihazlar için hazırlanan Nokia, Windows Phone platformunda liderliğini de sürdürmeye devam ediyor.

Mobil reklam ağı AdDuplex'in dünya çapında yapmış olduğu son araştırmalara göre Finlandiya merkezli teknoloji devi Nokia, Windows Phone 8 pazarında %89,2'lik paya sahip. Bu da demek oluyor ki, her 10 WP8 cihazdan 9'u Nokia. AdDuplex'in yayınladığı rapora göre, Ağustos ayına nazaran hakimiyetini yaklaşık %5 arttıran Nokia'yı takip eden şirket ise, %7,7'lik pay ile HTC. Hemen ardında ise %1,8'lik Samsung ve %1,2'lik Huawei yer alıyor. Ancak düşük paya sahip olan bu firmaların sadece Windows Phone 8 ile şanslarını denemek için pazara adım attıklarını da belirtelim. Ağustos ayından bu yana en çok satan Windows Phone 8 işletim sistemli Lumia modeli ise, fiyat/performans ürünü Lumia 520 olmuş.(teknokulis)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...