Maganda kurşunu bir aileyi ikinci kez vurdu

/ Kaynak: İHA
Maganda kurşunu bir aileyi ikinci kez vurdu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Düğünde kızını maganda kurşunu ile yaralayan şahsa 4 bin TL ceza verildiğini öğrenen anne üzüntüden bebeğini düşürdü.

Adana'da 7 yıl tedavi gördükten sonra tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen kızı düğünde maganda kurşunu ile yaralanıp sakat kalan hamile kadın, 13 ay sonra mahkeme tarafından magandaya 4 bin lira para cezası verilmesi nedeniyle üzüntüden 4 aylık bebeğini düşürdü.Edinilen bilgiye göre, Vesile Özkaya ve Seyrani Özkaya çifti evlendikten sonra 7 yıl tedavi gördükten sonra tüp bebek yöntemiyle kız çocuğu sahibi oldu. Miray ismini verdikleri kızları ailenin mutluluk kaynağı oldu.Özkaya çifti, 7 yaşına basan kızları Miray'ı 7 Eylül 2012 tarihinde İmamoğlu ilçesine bağlı Saygeçit köyündeki bir yakınlarının düğününe götürdü. Küçük kız, ailesinden izin aldıktan sonra düğüne katılan davetlilerle birlikte oynamaya başladı. Sonrasında düğüne katılan bir grup havaya ateş açtı. Havaya sıkılan kurşunlardan biri küçük Miray'ın karın boşluğundan girerek, kalçasından çıktı. Küçük kızın çığlıklarını duyan anne Özkaya, ağlayarak yanına gelen kızını kanlar içinde görünce şok geçirdi. Ailesi tarafından ana yola çıkarılan küçük kız, sonrasında ambulansla İmamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada damar yolları açılan Miray, sevk edildiği Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 3 saatlik bir operasyon geçirdi. Küçük Miray, bir süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu ancak sakat kaldı. Bu arada düğünde havaya ateş eden Abdullah G. gözaltına alındı. Şahıs ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Zanlıya daha sonra İmamoğlu Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Açılan dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme 1 yıl hapis cezasına çarptırdığı sanığın bu cezasını 5 yıl içinde suç işlememek kaydıyla 4 bin lira para cezasına çevirdi.
Karar üzerine çok üzülen anne Vesile Özkaya hamile olduğu için 4 aylık bebeğini düşürdüğünü belirterek, "Bu karar bizi maganda kurşunundan daha fazla yaraladı. Benim bir kızım sakat kaldı. Diğer bebeğim ise maganda nedeniyle karnımda öldü. Biz Türkiye'de adaletin olduğuna inanıyorduk ama bu karar olmadığını gösterdi. Benim 7 yıl güç bela dünyaya getirdiğim kızım sakat, güç bela ikinci kez hamile kaldığım bebeğim ise dünyaya gelmeden öldü. Adalet istiyoruz" dedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...