Asker kaçağına 46 bin lira ceza

Asker kaçağına 46 bin lira ceza

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı'nın yoklama kaçağı ve bakayalarla ilgili uygulayacağı para cezalarının ayrıntıları belli oldu.

1 yıla kadar bakaya kalan ve işlemlerini kendiliğinden tamamlatan yükümlülere 593 lira, yakalanarak getirilen yükümlülere ise 2 bin 376 lira idari para cezası verilirken, 5 yıla kadar bakaya kalan ve işlemlerini kendiliğinden tamamlatan yükümlüler 4 bin 456 lira, yakalananlar ise 10 bin 696 lira cezaya çarptırılacak. 20 yıllık bir yoklama kaçağı ise yakalanırsa 46 bin 335 lira ödemek zorunda kalacak. Para cezasını ödeyip kaçana hapis cezası verilecek. nbsp;
Jandarmave polis takipte
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesi sonrasında verdiği "Kaçakların yakalanıp askerliğe teslim edilmesi lazım" talimatıyla birlikte Milli Savunma Bakanlığı harekete geçti.25 Eylül'den itibaren Jandarma'nın, 3 Ekim itibariyle de Emniyet'in yurdun dört bir yanında 600 bin asker kaçağını aradığı açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...