Panasonic Türk şirketin hisselerini satın aldı

Panasonic Türk şirketin hisselerini satın aldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Japonya'nın teknoloji devlerinden Panasonic, Türkiye'nin, elektrik anahtarı ve priz üretimi yapan Viko'nun çoğunluk hisselerini, resmi olarak satın aldı.

Japon gazetesi Nikkei'nin haberine göre, bu satın alma işlemi için Panasonic'in kasasından 460 milyon dolar gibi önemli bir rakam çıktı. Her iki şirket de, satın almayı onaylayan açıklamalar yaptı. 1980 yılında, Cahit Durmaz ve Ali Dağbaşı tarafından, kurucusu Viktor Kohen'den alınan Viko, geride kalan 33 yıl içerisinde önemli atılıma imza atmasıyla tanınıyor. Viko, üretiminin yarıya yakınını ihracat yoluyla yabancı ülkelere gönderiyor. Cahit Durmaz ve Ali Dağbaşı, yaptıkları açıklamada, 10 yıl sonra dünyanın en büyük 10 markasından biri olmayı hedeflediklerini ve Panasonic'le yaptıkları ortaklığın, bu hedefe giden önemli bir adım olduğunu söylediler.(chip.com.tr)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...