Samsung ve Google'a patent davası açıldı

Samsung ve Google'a patent davası açıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, Microsoft, Blackberry, Erricson ve Sony'nin sahibi olduğu Rockstar, Google, Samsung ve HTC'ye cep telefonu patentleri üzerinden dava açtı

Rockstar özellikle patent bahanesi ile rakip Android pazarını yıpratma peşinde. Konsorsiyum 2009 yılında Telekom devi Nortel iflas edince binlerce patentini almayı başarmıştı. 4.5 milyar dolar harcanan patentlerdeki açık arttırma yarışına Google'da girse de kaybederek çekilmek zorunda kalmıştı. Google'ın Android işletim sistemi ve Samsung Galaxy serisinin oldukça başarı olduğu günümüzde pazar payı adeta devasa. Android telefonlar 2013'ün 3. çeyreğinde satılan toplam pazarın yüzde 81.3'ünü oluştururken Apple iOS yüzde 13.d'de Microsoft Phone ise yüzde 4.1'de kaldı. Geçtiğimiz hafta Microsoft tarafından satın alınan Nokia HTC'ye karşı bir patent davasını kazandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...