Bilim adamları en güzel kadın ve erkek yüzünü belirledi

Bilim adamları en güzel kadın ve erkek yüzünü belirledi

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilim adamları erkek ve kadınlara ait yüzleri taradılar ve bilgisayar ortamında dünyanın en güzel yüzlerini oluşturdular.

İngiltere'de Kent Üniversitesi'nde Dr. Chris Solomon liderliğinde bilgisayar programları kullanılarak yapılan araştırma sonunda dünyanın en güzel kadın ve erkek yüzü belirlendi. Gerçek hayatta bunlara en yakın insanların Kendall Jenner ve David Gandy isimli mankenler olduğu kaydedildi. İki ay devam eden araştırmada yazılım programında dudak kalınlığı, burun büyüklüğü, saçlar gibi faktörler hesaba katıldı. Yüz haritası çıkarılması konusunda dünya çapında uzman olan Dr. Solomon, araştırmasında İngiliz polisi tarafından suçluların teşhisinde kullanılan EFIT-V PhotoFit yazılımını kullandı. Bu sonuçlar daha sonra 100 kişinin değerlendirmesine sunuldu. Dr. Soloman, sonuçların ülkeden ülkeye değişiklik gösterebileceğini ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...