4.5G ile İstanbul trafiğinde 1 milyar lira tasarruf ettirecek

4.5G ile İstanbul trafiğinde 1 milyar lira tasarruf ettirecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Trafik sebebiyle her yıl fazladan 5 milyar lirayı yollarda harcayan İstanbullular, 4.5G'ye geçişle birlikte 1 milyar liralık tasarruf edecek

Ömer Temür İSTANBUL
Türkiye'nin 4.5G'ye geçmesiyle ulaşımda devrim niteliğinde değişiklikler yaşanacak. Trafik sebebiyle her yıl fazladan 5 milyar lirayı yollarda harcayan İstanbullular, Türk Telekom'un akıllı şehir konseptiyle 1 milyar liralık tasarruf edecek. 
4.5G ihalesinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan, ihalenin Türkiye için devrim niteliğinde olduğunu söyledi. Bunun kazananının Türk tüketicileri olacağını belirten Aslan, “İhalen adil bir ortamda gerçekleştirildi. Tahsil edilen frekanslar normalizasyonu da beraberinde getirdi.  İstediğimiz frekansları aldık. Her bantta varız. İhale sonrasındaki yeni dönemde, en yüksek hız, en iyi kapasite, kalite ve kapsama hizmetini Türk Telekom Grubu sağlayacak. 2005 yılından bu yana devam ettiğimiz ve yıl sonuna kadar, lisans ve frekans bedeli hariç yaklaşık 20 milyar lirayı bulacak olan yatırımlarımızın üçte ikisini altyapı ve fibere yaptık. Yatırımlarımızın faydasını, Türkiye'nin en iyi 4.5G şebekesini dünyanın en hızlı fiber altyapısı üzerine kurarken göreceğiz” dedi '4.5G ile artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO'su Mehmet Ali Akarca da akıllı şehir konseptiyle ulaşımda devrim niteliğinde gelişmeler yaşanacağını dile getirdi. Akarca, “Birkaç sene içinde tüm ulaşım araçlarında akıllı paneller olacak ve biz online TV izleyeceğiz. Akıllı şehir konseptiyle bütün arabalar birbirine bağlanacak. İstanbul'daki trafikten kaybımız 5 milyar lira. Araçların birbiriyle konuşmasıyla yüzde 20 tasarruf sağlayacağız. Yakıt giderleri için en az 1 milyar lira daha az ödeyeceğiz. Sadece ulaşım değil, medya sektörü değişecek, dijital reklam sanal dünyadan normal dünyaya gelecek” diye konuştu. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...