Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koalisyon askerleri Yemen'de iddiası

Koalisyon askerleri Yemen'de iddiası

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in Aden şehri kıyısına keşif için 30 askerle çıkartma yaptığı öne sürüldü.

?Yemen?hükümet?yetkilisi, koalisyona bağlı küçük bir kara gücünün Aden'de bulunduğunu açıkladı. Yetkili, söz konusu askerlerin, Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansur Hadi'ye destek veren Halk Komitelerine yardım ettiğini bildirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, 'sınırlı' bir kara gücünün devamının da getirileceğini söyledi. Birlik mensupları yöresel kıyafet içindeler ancak Yemen'de konuşulan Arapça'dan farklı bir lehçe ile konuşuyor. Suudi Arabistan sözcüsü ise, Aden'de bir yabancı gücün bulunmadığını, ancak koalisyonun Husilere karşı savaşan Halk Komitelerine destek vermeye devam ettiğini söyledi. Ancak diplomatik kaynaklar, Suudi Arabistan'ın öncü birliğin Aden'de olma ihtimalinin yüksek olduğunu, savaş ortamında bunu şimdilik yalanlamasının da doğal olduğunu belirtiyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...