Katil Esad yine okul vurdu!

Katil Esad yine okul vurdu!

DÜNYA Haberleri

Katil Esad'a ait helikopterin Halep'te düzenlediği 'varil bombalı' saldırıda iki okul vuruldu, aralarında 4 çocuğun da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti

Halep'teki hastane kaynaklarına göre, katil Esad güçlerine ait bir helikopter Halep'te muhaliflerin denetimindeki Salahaddin bölgesinde varil bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda bir anaokulu vuruldu. Saldırıda 4'ü çocuk en az 10 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Salahaddin bölgesindeki yerel aktivistlerden Mervan Salim ise, saldırı bölgesinde enkaz altında insanların olduğunu ve sivil savunma ekiplerinin ağır iş makineleri yardımıyla enkaz altındakilere çıkarmaya çalıştığını söyledi. Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) kayıtlarına göre katil Esad rejiminin saldırıları sonucu 2011 Mart'ından bu yana Halep'te en az 25 bin kişi hayatını kaybetti.
BU İLK DEĞİL
Katil Esad rejimi, Nisan ayının başında Halep'te muhaliflerin denetimindeki Ensari bölgesinde bir ilkokula düzenlediği hava saldırısında aralarında beş çocuğun bulunduğu dokuz kişiyi öldürmüştü. Saldırıda en az 30 kişi yaralanmıştı. Halep'te şiddetin artmasından dolayı okulların çoğu uzun süredir kapalı. Ancak bir kısmı ise çatışmaların ve şiddetin artmasına rağmen eğitime devam etmeye çalışıyor. nbsp;(Al Jazeera)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...