'Savaş döneminde ülkede istikrarsızlık yşaatılmasına müsaade etmeyeceğiz'

/ Kaynak: AA
'Savaş döneminde ülkede istikrarsızlık yşaatılmasına müsaade etmeyeceğiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, savaş döneminde ülkede istikrarsızlık yaşatılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Ülkenin batısındaki Mukaçevo'da önceki gün polisle radikal görüşlü "Sağ Sektör" örgütü arasındaki çatışmanın ardından gerginliğin tırmanması üzerine, Devlet Başkanı Petro Poroşenko başkanlığında Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu (MGSK) bünyesindeki Askeri Komitesi toplandı.
Toplantıda konuşan Poroşenko, cephe hattından bin kilometre uzakta bulunan bir yörede ağır silahları da bulunan çetelerin istikrarsızlık yaşatma girişimini eleştirdi. Poroşenko, savaş döneminde ülkede istikrarsızlık yaşatmanın ülkenin savunma gücüne vurulan darbe olduğunu ve hükümetin buna müsaade etmeyeceğini söyledi.
Poroşenko, Mukaçevo'daki olayların ülkedeki henüz çözülmeyen ve acilen çözülmesi gereken sorunları ortaya çıkardığına işaret ederek, burada çeteleşme, yasadışı kaçakçık ve yolsuzluğun söz konusu olduğunu dile getirdi. Poroşenko, ülkedeki hiç bir siyasi örgütün silahlı grup oluşturma hakkına sahip olmadığını vurguladı. Poroşenko, emniyet birimlerinin bunlarla acımasızca mücadele etmesini istedi.
Yolsuzluğun sadece Zakarpatya bölgesine ait bir sorun olmadığına dikkati çeken Poroşenko, buna karşı mücadeleyi başlamalarının hemen ardından bu tür sorunların ortaya çıktığını ifade etti.
Emniyet birimleri ile çatışmaların ardından ormanlık alana çekilen örgüt üyeleri arasında, silahlarını bırakarak teslim olmalarına ilişkin görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine güvenlik güçleri örgüt üyelerini arama çalışmalarına devam ediyor.
Önceki gün, Mukaçevo'da radikal görüşlü Sağ Sektör üyesi silahlı bir grubun, milletvekili Mihail Lanyo'ya ait olduğu bildirilen dinlenme tesislerine düzenlediği baskının ardından, grupla emniyet güçleri aralarında çatışma çıkmış, çatışmalarda 2 kişi yaşamını yitirmiş, 13 kişi de yaralanmıştı. Silahlı gurubun açtığı ateş sonucunda, emniyet birimlerine ait 7 araç hasar görürken, iki araç da yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...