Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katil Esad ile YPG arasında ittifak kuruldu

Katil Esad ile YPG arasında ittifak kuruldu

DÜNYA Haberleri

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke'de ordu ve YPG arasında 'gayriresmi ittifak' kuruldu.

Suriye'de dört yılı deviren iç savaşın farklı aktörleri arasındaki ilişkiler IŞİD tehdidi nedeniyle değişime uğruyor. Suriye'nin kuzeydoğusunda rejim ve Kürt güçlerinin farklı bölgelerini kontrol ettiği Haseke'ye 25 Haziran günü IŞİD taarruz başlatmıştı. Bir aydır devam eden şiddetli saldırılar karşısında Beşar Esed'e bağlı Ordu ile Kürt güçleri ilk kez, IŞİD'e karşı beraber hareket etmeye başladı.
Haseke'nin iki ayrı bölgesindeki ortak mücadeleyi AFP haber ajansına, Geveyran bölgesindeki cephede bulunan bir rejim askeri "Haseke'de yalnız savaşamazdık çünkü IŞİD çok fazla sayıda militanla saldırdı" sözleriyle anlattı.
- 'YPG'ye silah veriyoruz' nbsp;
Geveyran'daki birlikleri denetlediği sırada AFP'ye açıklama yapan üst düzey bir ordu komutanı, "IŞİD'i Geveyran'dan çıkardık. Sadece çok az kaldı. Kürtler, onlara verdiğimiz silahlar olmasaydı IŞİD militanlarının etrafını saramazdı" dedi. Kürt güçleri Suriye ordusundan silah aldıkları iddiasını reddetse de AFP muhabiri ordunun kullandığı Rus yapımı silahların aynısını YPG savaşçılarında da gördüğünü teyit etti. Muhabirin aktardığına göre, YPG'nin üs olarak kullandığı okulun ilk katında; kadın birliği YPJ'nin üyeleri, tüfeklerindeki dürbünlerle IŞİD mevzilerine doğru ilerleyen rejim güçlerini izliyordu.
Bir YPG yetkilisi ise ABD liderliğindeki koalisyon güçleriyle rejim ordusu arasında bir Kürt aracı üzerinden koordinasyon sağlandığını öne sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...