İran'dan şüphelenen ABD'lilere seslendi

/ Kaynak: AA
İran'dan şüphelenen ABD'lilere seslendi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile Beyaz Saray'da görüştü.

ABD Başkanı Obama, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile Beyaz Saray'da görüştü. Oval Ofis'teki görüşmeye, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile Dışişleri Bakanı John Kerry de hazır bulundu.
Görüşmeden önce Obama'ya, BM Güvenlik Konseyi'nde, İran ile 5+1 ülkeleri arasında Viyana'da varılan nükleer anlaşmayı onaylayan ve İran'a yönelik BM yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılmasını düzenleyen karar tasarısının kabul edildiği hatırlatılarak bu adımın ABD Kongresi'nde yönetimine yardımcı olup olmayacağı soruldu.
BM'de bugün oybirliğiyle kabul edilen tasarının, Tahran yönetimiyle imzalanan nükleer anlaşmanın İran'ın nükleer silah elde edemeyeceğini garantileyecek en iyi yol olduğuna yönelik geniş bir konsensüsü gösterdiğini ifade eden Obama, "Bu konuda sadece uluslararası toplumda değil, aynı zamanda nükleer silah uzmanları arasında da geniş bir konsensüs var. Kongre'nin de bu geniş tabanlı konsensüse kulak vereceğini zannediyorum" diye konuştu.
İran ile sağlanan nükleer anlaşma, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün Kongre'ye sunulmuştu. Kongre'ye anlaşmayı gözden geçirmesi için tanınan 60 günlük süre bugün başladı.
NİJERYA
Nijerya Cumhurbaşkanıyla yapacağı görüşmeyle ilgili olarak Obama, Buhari ile terörle mücadelede işbirliğinin yanı sıra Nijerya'nın yolsuzlukla savaşında Washington'ın ne tür katkıda bulunabileceğini ele alacaklarını söyledi.
Obama, Buhari'nin ülkesinin güvenliği, barışı, ekonomik gelişmesi için çaba harcamasından, terör örgütü Boko Haram ile de mücadele etmesinden övgüyle bahsetti.
Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari de ülkesinde demokratik sistemin geliştirilmesine katkı sağlayan Başkan Obama ve ABD'ye her zaman minnettar olacaklarını vurgulayarak özellikle ABD'nin ve Avrupa'nın seçimlerin adil ve güvenilir şekilde yapılması baskısının bugün kendilerini bulundukları konuma getirdiğini sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...