Burundi'de seçimin galibi Nkurunziza

/ Kaynak: AA
Burundi'de seçimin galibi Nkurunziza

DÜNYA Haberleri  / AA

Burundi Anayasa Mahkemesi, 21 Temmuz'da tekrar devlet başkanı seçilen Pierre Nkurunziza'nın yüzde 69,41 oyla seçimi kazandığını ilan etti.

Mahkeme, Seçim Komisyonu'nun açıkladığı gibi Nkurunziza'nın oyların yüzde 69,41'ini aldığını duyurdu. Nkurunziza da devlet radyo ve televizyonundan yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında, ona bir kez daha güven duyan Burundililere teşekkür etti. Devlet başkanı, seçimin güvenilir olmadığını iddia eden muhaliflere ve uluslararası topluma seslenerek ülkede barış ve kalkınma için hizmet edeceklerini vurguladı. Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Nkurunziza, hükümet ile silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'ndaki devlet başkanının yalnızca 2 kez seçilebileceğine ilişkin maddeye rağmen, 3. kez adaylığını açıklamış, anayasa mahkemesi de "2005'te atamayla göreve gelen Nkurunziza'nın devlet başkanı seçimi için 3. kez aday olmasının önünde yasal bir engel bulunmadığı" yönünde karar bildirmişti. Nkurunziza'nın resmen adaylığını duyurduğu nisan sonunda muhalefet ve sivil toplum kuruluşları protesto için sokaklara döküldü. Şiddet eylemlerinde bugüne kadar 100'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...