Katliam adası ziyarete açıldı

Katliam adası ziyarete açıldı

DÜNYA Haberleri

Norveç'te 22 Temmuz 2011'de terörist Anders Behring Breivik tarafından 69 kişinin öldürüldüğü Utoya adası, yeniden ziyaretçilere açıldı.

Breivik, başkent Oslo'nun merkezinde patlattığı bombayla sekiz kişinin ölümüne sebep olduktan sonra aynı gün polis kılığında Utoya adasına gelerek burada gençlik kampı için toplanan çoğu genç yaştaki insanın üzerine ateş açmıştı. Dün 150'den fazla gazeteci, saldırı günü Breivik'i adaya taşıyan M/S Thorbjoern feribotu ile Utoya adasına geldi. Gazetecilerin adada serbestçe dolaşmasına izin verilirken, saldırıda hayatta kalmayı başaranları yanlarında getirmelerine ise izin verilmedi. nbsp;İktidardaki İşçi Partisi yenileme çalışmaları için bugüne kadar 5,5 milyon dolar harcandığını, adada ölenler adına bir anıt dikileceğini söyledi. Polisin delil bulma çalışmaları sonrasında temizlenen adada, kırık birkaç cam ve kurşun deliklerinin dışında katliamdan geriye bir iz kalmadı. İdam cezasının olmadığı Norveç'te Breivik en fazla 21 yıl hapis yatacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...