Darbeci Sisi'den tünellere deniz suyu

Darbeci Sisi'den tünellere deniz suyu

DÜNYA Haberleri

Mısır cuntası, İsrail ablukası altındaki Gazzelilerin yaşamsal ihtiyaç maddelerini geçirdiği yeraltı tünellerini yıkmak için deniz suyu pompaladı.

İsrail ablukası ve sınır kapısının kapatılması nedeniyle Filistinliler, temel ihtiyaçlarını giderebilmek için tünellere yönelmişti.Gazze-Mısır arasındaki çok sayıda tünelden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzeme ile akaryakıt geçiriliyordu.
İÇME SUYU TEHLİKEDE
Tünel sahiplerinden Ebu Said de pompalanan deniz suyundan etkilenen terk edilmiş bazı tünellerin kısmen yıkıldığını, ilerleyen saatlerde ise tamamen yıkılabileceğini dile getirdi. Cunta rejiminin borularla, sınır hattındaki tünellerin, denizden pompalan suyla yıkılmasını hedeflediği ancak borulardan verilen deniz suyunun yeraltı sularına karışmasının çevresel bir “felaket"e yol açacağı kaydediliyor.
BORULAR DÖŞENDİ
İsrail ile kol kola giren Mısır cunta lideri Abdülfettah es-Sisi, Filistinlilerin tünellerinin büyük kısmını yıktıktan sonra kalanlara deniz suyu pompalamaya başladı. Gazze sınırındaki tünel sahiplerinden Filistinli Ebu Mahmud, Mısır ordusunun 01.00 sularında, daha önce sınır boyunca döşediği borulardan tünellere deniz suyu pompalamaya başladığını belirtti. Ebu Mahmud, bazı tünel sahiplerinin tuzlu suyun etkisiyle tünelin çökmesini önlemek için pompalarla suyu tahliye etmeye çalıştığını ifade etti.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...