IKBY'deki uçuşlar 'fırlatılacak füzeler' nedeniyle askıya alındı

Düzenleyen:
IKBY'deki uçuşlar 'fırlatılacak füzeler' nedeniyle askıya alındı

DÜNYA Haberleri

Irak Sivil Havacılık Kurumu, Hazar Denizi'nden Suriye'deki DAEŞ mevzilerine fırlatılacak füzelerden dolayı Erbil ve Süleymaniye havalimanlarındaki uçak seferlerini 48 saat askıya aldı.

Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun, Hazar Denizi'nden Suriye'deki terör örgütü DAEŞ hedeflerine fırlatılacak füzeler nedeniyle, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil ve Süleymaniye havalimanlarından uçak seferlerini 48 saat boyunca askıya aldığı bildirildi. 

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Tahir Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak Sivil Havacılık Kurumu, Süleymaniye ve Erbil havalimalarındaki tüm iki yönlü iç ve dış hat seferlerinin 48 saat boyunca askıya alındığı kararını bize bildirdi" ifadesini kullandı. 

Abdullah, "Rusya'nın İran ve Irak üzerinden Suriye'ye fırlattığı füzelerden dolayı, yolcuların güvenliğinin sağlanması için böyle bir karar alındı" şeklinde konuştu.

Kurum tarafından verilen karar göre, bu akşam yerel saatle 11.00'den itibaren askıya alınacak uçuşlar, Salı günü saat 11.00 itibarıyla tekrar normal seyrine dönecek.

Irak Sivil Havacılık Kurumu, aynı nedenlerle 23 Kasım'da da Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarından iki yönlü uçak seferlerini 48 saat boyunca askıya almıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...