Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'ya faturası ağır oldu: 100 milyar dolar

Düzenleyen:
Rusya'ya faturası ağır oldu: 100 milyar dolar

DÜNYA Haberleri

Petrol fiyatlarının son 7 yılın en düşük seviyesine çekilmesinin Rusya'nın ekonomisine faturası ağır oldu. Rusya Maliye Bakanı, 90 ila 100 milyar dolar arasında kaybettiklerini vurguladı.

Dünyada petrol fiyatlarının son 7 yılın en düşük seviyesine çekilmesi, Rusya, Venezuela, Irak, İran, Suudi arabistan, Nijerya, ABD ve Kanada gibi ülkelerdeki üreticileri zora sokarken, bu ülkelerin hükümetlerinde de bütçe açığı sıkıntısına yol açtı. Bir varil ham petrol başına üretim maliyeti Rusya'da 40-50 dolar, ABD'de ise bu miktar 55-60 dolar, Kanada'da 70-80 dolar, Venezüella'da 60-70 dolar, Nijerya'da 25-35 dolar, Irak, İran ve Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ülkelerinde ise 20- 30 dolar civarında seyrediyor.

Bütçesinde sıkıntı var

Akşam'ın haberine göre; Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, geçen cumartesi yaptığı açıklamada, ülkesinin 2016 bütçesinin, petrol fiyatlarının varil başına 50 dolara göre planlandığını belirterek, gelecek yılın bazı dönemlerinde fiyatların 30 doların altına inebileceğine dikkati çekti.

Siluanov, kasım ayı sonunda yaptığı açıklamada ise Rusya'nın, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle 90 ila 100 milyar dolar kaybettiğini vurguladı.

Yedek fonlardan 31 milyar

Gelecek yıl, bütçe gelirlerinin 204 milyar $, bütçe harcamalarının da 238 milyar $ olarak beklendiği Rusya'da, 2016'da yedek fonlardan 31 milyar $ çekilmesi bekleniyor. Petroldeki her 1 dolarlık düşüş, Rusya'nın gelirlerini 2 milyar $ azaltıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...