Sudan güçleri Yemen'de

Düzenleyen:
Sudan güçleri Yemen'de

DÜNYA Haberleri

HDG'ye destek verecek Sudan güçleri Taiz kentine ulaştı


HDG'ye destek verecek Sudan güçleri Taiz kentine ulaştı
Eklenme: 19 Aralık 2015, 19:29 / Güncelleme: 19 Aralık 2015, 19:29
Facebook'ta Paylaş

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'ne (HDG) destek verecek Sudan güçlerinin Taiz kentine ulaştığı bildirildi.

HDG'nin Taiz'deki basın ofisinden yapılan açıklamada, Yemen'e operasyon düzenleyen koalisyon içinde yer alan Sudan güçlerinin, direniş güçlerine yardım etmek üzere Taiz'e vardığı belirtildi.

Sudan güçlerinin, El-Ağbus ve Hayfan ilçelerinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, kentin çeşitli bölgelerinde koalisyon güçleri destekli HDG ve Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmaların devam ettiği ifade edildi.

Yemen, uzun süredir Husiler ve Salih güçleriyle Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı HDG güçleri ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun mücadelesine tanık oluyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...