Somali Cumhurbaşkanı Mahmud: 'Terörle mücadelede daha fazla destek istedi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Somali Cumhurbaşkanı Mahmud: 'Terörle mücadelede daha fazla destek istedi'

DÜNYA Haberleri  / AA

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, uluslararası topluma terörle mücadelede Somali hükümetine daha fazla destek verme çağrısı yaptı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, uluslararası topluma terörle mücadeledeki rolüne devam edebilmesi için Somali hükümetine daha fazla destek verme çağrısında bulundu.

Mahmud, Cibuti'nin başkentinde düzenlenen Somali'deki eş-Şebab örgütüyle mücadele konulu "Afrika Birliği Barış Gücü'ne (AMISOM) destek veren ülkeler zirvesi"nde yaptığı konuşmada, uluslararası topluma terörle mücadeledeki rolüne devam edebilmesi için Somali hükümetine daha fazla destek verme çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Mahmud, Şebab örgütüyle mücadelede AMISOM ile Somali güçleri arasında koordinasyonun kolayca sağlanması amacıyla askeri ve lojistik operasyonlar için ortak bir merkez oluşturulması gerektiğini belirtti.

Öte yandan, Ülkesinin terörle mücadelede Somali'ye destek verdiğini aktaran Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, Somali'nin istikrarının Afrika Boynuzu'nun istikrarı olduğunu vurguladı.

Somali'deki Şebab örgütüyle mücadele yollarının güçlendirilmesi ve AMISOM'un bölgedeki varlığına ilişkin konuların ele alındığı "AMISOM'a destek veren ülkeler zirvesi" sona erdi.

Silahlı bir örgüt olarak 2004'te kurulan Şebab, Somali'nin güney ve orta kesimlerinde kontrolü elinde bulunduruyor.

AMISOM öncülüğünde Burundi, Cibuti, Kenya, Etiyopya ve Uganda ordu birliklerinin yer aldığı yaklaşık 20 bin askerle desteklenen Somali ordusu, eş-Şebab başta olmak üzere silahlı grupların denetimindeki bölgeleri geri almak amacıyla operasyonlar düzenliyor. Ayrıca Etiyopya, Afrika Birliği'yle geçen çarşamba barış gücü birlikleri kapsamındaki çalışmalara destek amacıyla 7 askeri tabur ve askeri helikopterler gönderilmesini öngören bir mutabakat zabtı imzalamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...