Fransız polisi kamp yıkımına direnen sığınmacılara müdahale etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransız polisi kamp yıkımına direnen sığınmacılara müdahale etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransız polisi, Calais'teki sığınmacı kampının yıkımı sırasında, çadırlarından ayrılmak istemeyen sığınmacılara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Fransa'da Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'te, çoğunlukla Suriye, Irak, Eritre ve Afganistanlı sığınmacıların kaldığı kampa gelen yüzlerce özel harekat polisi, kampın güney kısmında güvenlik önlemleri aldı.

Polis korumasında kampa giren çalışanlar ise çadırları yıkmaya başladı. Sökülen çadırlar ve sığınmacıların çadırlarda kalan eşyası, buldozerlerle çöp konteynırlarına yüklendi.

"Biz terörist değiliz"

Yıkım sırasında bazı sığınmacılar, "Biz terörist değiliz, evlerimizi yıkmayın" yazan bir pankart taşırken, bir sığınmacı da çadırının üstüne çıkarak, "Avrupa'da özgürlük arıyorum ama hiç yok" yazan bir dövizle sessiz protestoda bulundu.

Gaz ve tazyikli suyla müdahale

Yıkıma tepki gösteren sığınmacılarından bazıları ise kaldıkları çadırları ateşe verdi. Yangın büyümeden söndürülürken, yıkım işleminin devam etmesiyle beraber kampta gerilim de arttı. Çadırlarını terk etmek istemeyenlere polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Olaylar sırasında en az 3 kişi gözaltına alındı. Tahliye edilen sığınmacılardan bazıları ise iki ayrı otobüsle Fransa'nın başka şehirlerinde bulunan kamplara gönderildiler. 

"Bize ne olacağını bilmiyoruz"

Iraklı sığınmacı Saruvar Raşid, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkımı durdurma çabalarının karşılık bulmadığını belirterek, "Bundan sonra bizlere ne olacağını bilmiyoruz. Burada barınan 6 bin kişinin, kamp tamamen yıkılırsa yaşayacak yeri kalmayacak. Polisin beni öldürmesini ya da özgür bırakmasını bekliyorum" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...