Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus saldırılarının şubat ayı bilançosu: 390 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus saldırılarının şubat ayı bilançosu: 390 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın şubat ayında Halep ve kırsalında muhaliflerin denetiminde yer alan bölgelere yönelik saldırıları sonucu, 53'ü kadın 103'ü çocuk olmak üzere 390 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Suriye Adalet Enstitüsü (SAE) tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın şubat ayında kara ve havadan Halep ve kırsalında yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılarda 390 kişinin öldüğü belirtildi.

Rus savaş uçaklarının özellikle yerleşim yerlerini hedef aldığına işaret edilen açıklamada, saldırılarda ölenlerin 53'ünün kadın, 103'ünün çocuk, 1'inin gazeteci, 2'sinin sağlık çalışanı ve 6'sının insani yardım çalışanı olduğu ifade edildi.

''Ruslar Halep'e fosfor bombasıyla saldırdı''

Rus savaş uçaklarının Halep ve kırsalında okul, cami ve hastaneleri de bombaladığı aktarılan açıklamada, ''Ruslar, 2 bin 328 füze, 5 adet uzun menzili balistik füze, 213 misket bombası, 3 fosfor bombasıyla muhalif bölgelere saldırdı. Ruslar şubat ayında Halep'te birçok bölgede katliam yaptı'' denildi. 

"Amaç PYD'nin önünü açmak"

Açıklamada, Rusya'nın Halep'in kuzeyine gerçekleştirdiği saldırıların bir hedefinin, "yaklaşık 1 ay önce rejimin, Halep-Türkiye insani koridorunu kapatmasıyla Halep şehir merkezinde kuşatılan muhaliflerin, İdlib ile olan bağlantılarını kesmek", diğer bir nedenin ise "Afrin'e yığınak yaparak, İdlib'in kuzeyinde Türkiye sınırındaki Atme beldesine saldırı hazırlığı yapan PKK'nın Suriye kolu PYD'nin önünü açmak" olduğu aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...