'Suriye'deki ateşkes dördüncü gününde 52 defa ihlal edildi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'deki ateşkes dördüncü gününde 52 defa ihlal edildi'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye İnsan Hakları Ağı, Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının dördüncü gününde 52 yeni ihlalin tespit edildiğini açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının dördüncü gününde 52 yeni ihlalin tespit edildiğini açıkladı.

SNHR tarafından hazırlanan raporda, anlaşmanın dördüncü gününde 19 defa çatışma, 32 kez Esed rejiminin yaptığı tutuklamalar, bir kez de terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD tarafından olmak üzere 52 yeni ihlal gerçekleştiği belirtildi.

Raporda, altı sivil ve iki silahlı muhalifin hayatını kaybettiği saldırıları Rusya ve Esed güçlerinin Hama, Humus, Şam ve kırsalıyla İdlib ve Dera kentlerinde, PYD'nin ise Rakka'da düzenlediği kaydedildi.

"Gözaltı operasyonları yapıldı"

Esed güçlerinin kuşatma altındaki Muaddamiye'ye insani yardımların ulaşmasını engellediği belirtilen raporda, dördüncü gündeki ihlaller arasında gözaltı operasyonlarının da olduğu belirtildi.

SNHR'nin raporlarına göre, 27 Şubat'ta yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşması yeni ihlallerle dört günde toplam 145 kez ihlal edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...