Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DAEŞ'in üst düzey lideri öldürüldü

Düzenleyen:
DAEŞ'in üst düzey lideri öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Çeçen Ömer olarak da bilinen DAEŞ'in en önemli liderlerinden Ebu Ömer El Şişani, Amerika tarafından düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldü.

CNN'in adını vermeyen birkaç ABD yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Kobani, Rakka ve Deyr ez Zor savaşını DAEŞ'in en önemli liderlerinden Çeçen Ömer olarak da bilinen Çeçen asıllı Gürcistan vatandaşı El Şişani, kendisini hedef alan bir ABD hava saldırısı sonucunda öldürüldü. CNN, El Şişani'nin Şeddadi kenti yakınlarında, Cuma günü öldürüldüğünü aktardı.

"ŞEDDADİ YAKINLARINDA DÜZENLENEN HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR"

Reuters'a konuşan ABD yetkilileri de, Çeçen Ömer olarak da bilinen Ebu Ömer El Şişani'nin 4 Mart'ta ABD liderliğindeki DAEŞ karşıtı koalisyon tarafından Şeddadi yakınlarında düzenlenen hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini ifade etti.

DAEŞ'in üst düzey lideri öldürüldü

BAĞDADİ'NİN KONVOYUNUN HEDEF ALINDIĞI SALDIRIDA ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Şişani'nin Irak hava güçlerinin Ekim 2015'te Anbar vilayetinde düzenlediği ve DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin konvoyunun hedef alındığı saldırıda öldürüldüğü öne sürülmüş ancak DAEŞ lideri Şubat ayında Libya'da görüldüğüne dair haberler çıkmıştı.

"DAEŞ LİDERLERİNDEN EN AZ İKİSİ KIZIL SAKALLI"

Yerel istihbarat belgelerine göre silahlı araçlarla korunan 14 araçlık bir konvoy 8 Şubat'ta linç edilerek öldürülen Libya lideri Muammer Kaddafi'nin memleketi olan ve DAEŞ'in "kalelerinden" biri haline gelmeye başlayan Sirte'ye girmişti. Yerel bir istihbarat kaynağı DAEŞ liderlerinden en az ikisinin kızıl sakallı olduğunu söylerken, Libya'nın resmi istihbarat kaynakları da Sirte'ye 'Ebu Ömer' adını kullanan 'gizemli bir DAEŞ liderinin' gideceği teyit etmişti. Kaynak: tr.sputniknews.com

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...