Kuzey Kore: Minyatür nükleer füze geliştirdik

Düzenleyen:
Kuzey Kore: Minyatür nükleer füze geliştirdik

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, balistik füzelere yerleştirilebilen boyutta minyatür nükleer füze başlığı geliştirdiklerini söyledi.

Kuzey Kore devlet televizyonu KCNA da Kim Jong-un'un minyatür nükleer füze başlığı olduğu belirtilen düzeneğin yanında çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

KCNA ayrıca Kim Jong-un'un "Nükleer füze başlıklarımız, balistik füzelere sığacak şekilde standardize edildi. Gerçek caydırıcı gücümüz bu füzeler olacak" sözlerini aktardı.

ABD'Yİ TEHDİT EDEBİLİR
Eğer Pyongyang'ın iddiaları doğruysa, Kuzey Kore'nin komşularını ve hatta ABD'nin Pasifik kıyısını tehdit etmesi olası.

Ekim 2014'te ABD'nin Güney Kore'deki birliklerinin komutanı General Curtis Scaparrotti, Kuzey Kore'nin minyatür nükleer füze başlığı geliştirmesinin olası olduğunu ifade etmişti. Ancak Kuzey Kore'nin iddialarının teyit edilmesi neredeyse olanaksız. Daha önce uzmanlar Pyongyang'ın bu tür gelişmiş silahları üretecek teknolojiye sahip olmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu dile getirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...