'Ermenistan barış istemiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Ermenistan barış istemiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Ortadoğu ile Avrupa arasındaki mesafe uzak değilmiş. Hatta uzak olsa bile ülkesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle ailesini korumak için göç eden insanların önünü kesemezsiniz" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa'da yaşanan sığınmacı kriziyle ilgili, "Ülkesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle ailesini korumak için göç eden insanların önünü kesemezsiniz" dedi.

Aliyev, 4. Küresel Bakü Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, dünyadaki çatışmaların son yıllarda dinmediğini, tam aksine arttığını, bu nedenle hükümetlerin, siyasetçilerin ve kanaat önderlerinin gerginliklerin azaltılması için elllerinden geleni yapması gerektiğini vurguladı. 

Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Yukarı Karabağ sorununa da değinen Aliyev, sorunun Ermenistan'ın uzlaşmaz tutumu nedeniyle hala çözülemediğini belirtti.

"Ermenistan barış istemiyor"

Sorun çözüldüğünde 1 milyon göçmenin evlerine döneceğini ve bölgeye barış geleceğini ifade eden Aliyev, "Ermenistan, tarihi Azerbaycan toprağında işgali devam ettirerek kendini daha da dışlanmış duruma itiyor. BM Güvenlik Konseyi'nin işgalin sonlandırılmasına yönelik kararları uygulanmıyor. Müzakere süreci başarısız şekilde devam ediyor. Bu da Ermenistan'ın barış istemediğini gösteriyor" dedi.

"Asya'dan Avrupa'ya en kısa ve en rahat demiryolu hattı olacak"

Gürcistan ve Türkiye ile ortak gerçekleştirdikleri BTK'nın Asya'dan Avrupa'ya en kısa ve en rahat demiryolu hattı olacağını dile getiren Aliyev, bu hattın ülkenin ve bölgenin jeopolitik konumunun önemini artıracağını kaydetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...