'Arap ülkelerindeki mevcut durum zor ve olumsuz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Arap ülkelerindeki mevcut durum zor ve olumsuz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği Genel Sekreterliğine yeni seçilen Gayt’in Arap ülkelerindeki mevcut durumunun “zor ve olumsuz” olduğunu ifade ettiği bildirildi.

Arap Birliği Genel Sekreterliğine yeni seçilen Ahmed Ebu Gayt’in, Arap ülkelerindeki mevcut durumunun “zor ve olumsuz” olduğunu ifade ettiği bildirildi. 

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Ebu Gayt, “Arap ümmeti” tarihinde koşulların hassas olduğu dönemde Genel Sekreteri seçildiğini belirterek, Arap ülkelerindeki mevcut durumunun “zor ve olumsuz” olduğunu ifade etti.

Adaylığına aldığı destekten dolayı minnettar olduğunu kaydeden Ebu Gayt, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi kendisine olan güvenlerinden dolayı takdir ettiğini aktardı.

Görevi süresince Arap ümmetinin bulunduğu tehlikeli koşulların üstesinden gelinene kadar üye ülkeleriyle ortak çalışmaya ve anlaşmazlıkları azaltmaya yönelik çaba sarf edeceğine anlatan Ebu Gayt, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi’nin görev süresi biter bitmez önem arz eden meselelerin takibatına başlayacağını vurguladı.

Arap Birliğinde dün dışişleri bakanları seviyesinde düzenlenen toplantıda, Mısır’ın adayı Ahmed Ebu Gayt, Arap Birliği Genel Sekreterliğine seçilmişti.

Tek aday olan Ahmed Ebu Gayt, Arap ülkeleri dışişleri bakanlarının onayı ile Arap Birliği'nin 8. Genel Sekreteri oldu.

Toplantı öncesinde Ahmet Ebu Gayt konusunda çekinceli olan Katar, daha sonra Mısır’ın adayına onay vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...