Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arap Birliği, Hizbullah'ı terör örgütü ilan etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arap Birliği, Hizbullah'ı terör örgütü ilan etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği'nde bugün düzenlenen dışişleri bakanları seviyesindeki toplantıda, Lübnan'da faaliyette bulunan Hizbullah, terör örgütü ilan edildi.

Arap Birliği’nde bugün Arap dışişleri bakanları seviyesinde Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen toplantıda, Lübnan'da faaliyetlerini sürdüren Hizbullah, terör örgütü ilan edildi.

Arap Birliği 145. Dışişleri bakanları toplantısında, Lübnan'daki Hizbullah’ı terör örgütü ilan ederek listesine aldı. Karara hangi ülkelerin çekince koyduğu veya itiraz ettiği konusunda henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Irak, Cezayir ve Lübnan'ın karara çekince koyduğu öğrenildi.

Bahreyn’in içişlerine karıştığı gerekçesiyle İran kınandı

Aynı toplantıda, Bahreyn’in içişlerine karıştığı, etnik ayrılığı körüklediği ve terör gruplarına silah ve maddi yardımda bulunduğu gerekçesiyle İran’ın da kınandığı belirtildi.

Arap Birliği'nin İçişleri Bakanları düzeyinde Tunus'ta 2 Mart Çarşamba günü gerçekleştirdiği toplantıda da birlik, tarihinde ilk kez Hizbullah'ı terör örgütü şeklinde nitelendirerek, "Arap İçişleri Bakanları Kurulu, terörist Hizbullah örgütünü bazı Arap ülkelerinde toplumsal barışı ve güvenliği sarsan tehlikeli çalışmaları ve uygulamalarından dolayı kınıyor" ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yayımlamıştı.

5 körfez ülkesi Lübnan ile dayanışma gecesine katılmadı

Suudi Arabistan'ın da aralarında bulunduğu 5 körfez ülkesi, bakanlar düzeyindeki Arap Birliği Konseyi'nin "Lübnan ile dayanışma" açıklaması görüşmelerine katılmadı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Bahreyn ve Kuveyt'ten oluşan 5 Körfez ülkesi herhangi bir neden göstermeksizin, "Lübnan ile dayanışma" açıklaması hakkındaki tartışma ve yorumların yapıldığı görüşmelere katılmazken, Arap Birliği'nin geri kalan ülkeleri Lübnan ile dayanışma açıklamasını oyladı.

Söz konusu açıklama, "Lübnan ile yeniden tam anlamıyla dayanışma sağlanması, ulusal birliğin, güvenliğin, istikrarın ve ülke topraklarının tümündeki egemenliğin korunması için Lübnan'a ve hükümetine siyasi ve ekonomik destek verilmesinin yanı sıra Lübnan halkının, Şeba çiftliklerini özgürleştirme veya geri alma ve herhangi bir saldırıya meşru yollarla karşılık verme hakkına sahip olduğunu" içeriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...