Çanakkale şehitleri Avustralya’nın Melbourne kentinde anıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çanakkale şehitleri Avustralya’nın Melbourne kentinde anıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Avustralya’nın Melbourne kentindeki Anzak Anıtı’nda tören düzenlendi.

Melbourne Anzak Anıtı’nda, Avustralya Milli Görüş Teşkilatları (AMGT) bünyesinde faaliyet gösteren İlim Koleji tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla anma günü programına Mt Ridley ve Penola Katolik Koleji de katıldı. 

Törene ayrıca Melbourne Konsolosu Ersel Özdemir, Hume Belediye Başkanı Helen Patsikatheodorou, AMGT Başkanı Hasan Güreşen ve diğer yetkililer katıldı.

Çanakkale Zaferi'nin Avustralya ve Türkiye açısından önemine vurgu yapılan konuşmaların ardından meçhul asker anıtına çelen konularak saygı duruşunda bulunuldu. İki ülke milli marşlarının okunmasının ardından öğrenciler ve okul yöneticileri Anzak Anıtı yakınlarında geçtiğimiz yıl açılan Avustralya Türkiye Dostluk Anıtı’na hareket etti. Anıtta Melbourne Konsolosu Ersel Özdemir yaptığı konuşmanın ardından şehitler için Fatiha okunarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca öğrenciler ve öğretmenler, Çanakkale’de hayatını kaybeden her iki ülkenin askerlerini simgeleyen gelincikleri Dostluk Anıtı’nın çelik tellerine iliştirdi.

AMGT ve İlim Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Güreşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale’nin Türk milleti için büyük anlam taşıdığını vurgulayan Güreşen, "Çanakkale bir ayağa kalkıştır, bir uyanıştır ve teslim olmamadır" ifadesini kullandı.

"Savaştan Barışa" projesi kapsamında Çanakkale’deki Anzak törenlerine katılan Penola Katolik Koleji öğrencilerden James Warren, bu tür programlar sayesinde iki tarafın birbirini daha iyi anlayabildiğini söyledi. Warren ‘‘İki taraf hakkında çok şey öğrendik, Türk tarafının savaşta yaşadığı bilmediğim şeyleri öğrendim" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...