Yemen'de intihar saldırısı: 22 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen'de intihar saldırısı: 22 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in güneyindeki Aden kentinde askeri merkez ve güvenlik noktalarına bomba yüklü araçlarla düzenlenen intihar saldırılarında 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Aden'in batısındaki el-Berkıyye ilçesinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait merkezin karşısındaki güvenlik noktalarına bomba yüklü iki araçla düzenlenen intihar saldırısında 9 kişi öldü. Saldırının ardından, koalisyon güçlerine ait helikopterler yoğun şekilde görüldü ve şiddetli patlama sesleri duyuldu.

Aden'in Eş-Şaab ilçesindeki bir güvenlik noktasına bomba yüklü bir ambulansla düzenlenen intihar saldırısında ise 10'u kadın ve çocuk 13 kişi hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, intihar eylemcisinin ambulans kullandığını ve patlamadan önce söz konusu güvenlik noktası önünde durduğunu aktardı.

Berkıyye'deki saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...