Çetnik lider Seselj hakkında karar günü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çetnik lider Seselj hakkında karar günü

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'da Sırp olmayan halklara yönelik işlenen suçlar nedeniyle yargılanan Çetnik lider Vojislav Seselj hakkındaki kararını yarın açıklayacak.

Hollanda'nın Lahey kentindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY), Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'da Sırp olmayan halklara yönelik işlenen suçlar nedeniyle yargılanan Çetnik lider Vojislav Seselj hakkındaki kararını yarın açıklayacak.

Mahkemenin, 2014 yılında sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak serbest bıraktığı Seselj, kararın açıklanacağı karar duruşmasında mahkeme salonunda olmayacak. Seselj, hakkındaki kararı görüntülü bağlantı aracılığıyla Belgrad'dan takip edecek.

İddianamede, Sırp Radikal Partisi (SRS) lideri Seselj'in 1991-1993 yılları arasında, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'ın kuzeyindeki Vojvodina'da Sırp olmayan halklara yönelik savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediği ifade ediliyor.

Savcılık, savaş suçu zanlısı Seselj'in en az 28 yıl hapse mahkum edilmesini talep ederken dava boyunca kendini savunan Seselj ise masum olduğunu ve serbest kalması gerektiğini öne sürdü.

Çetnik lider Seselj, 9 maddelik iddianamede, "insanlığa karşı suç işlemek" başlığı altında sürgün, sınır dışı etmek ve insanlık dışı eylemlerde bulunmak, "savaş kurallarını ihlal etmek" başlığı altında ise adam öldürmek, işkence etmek, acımasızca davranmak, yıkım, ibadethane ve eğitim kurumlarına zarar vermek, kamu ve özel mal varlıklarını yağmalamaktan suçlanıyor.

Seselj'in, Sırbistan'ın kuzeyindeki Vojvodina'da, Hırvatistan'ın doğusundaki Vukovar'da ve Bosna Hersek'in Zvornik, Mostar, Nevesinje ve Saraybosna civarında işlenen suçlardan sorumlu olduğu iddia ediliyor. İddianamede ayrıca Seselj'in Sırp gönüllü birliklerin kuruluşunda, finansmanında ve bu birliklere gönüllü bulunmasında da destek olduğu yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...