Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzlanda Başbakanı Gunnlaugsson hakkındaki iddiaları reddetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İzlanda Başbakanı Gunnlaugsson hakkındaki iddiaları reddetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Panama belgelerinde adı geçen İzlanda Başbakanı Gunnlaugsson, hakkındaki iddiaları reddetti.

Panama belgelerinde adı geçen İzlanda Başbakanı David Gunnlaugsson'un, milyonlarca dolar yatırımı offshore şirketi aracılığıyla sakladığı ileri sürüldü.

Merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait yaklaşık 11,5 milyon sayfalık belgenin sızdırılmasının ardından, İzlanda Başbakanı ve eşinin 2007 yılında "Wintris" isimli bir offshore şirketini satın aldıkları ve milyonlarca dolar yatırımı bu şirket aracılığıyla sakladıkları ortaya çıktı.

İddiaların ardından, İzlanda Parlamentosunda erken seçim çağrıları yapıldı ve Gunnlaugsson'un istifa etmesi istendi.

İzlanda'nın eski Başbakanı Johanna Sigurdardottir, Gunnlaugsson'un kamuoyunun güvenini yeniden kazanmasının zor olduğunu ve istifa etmesi gerektiği söyledi. İzlanda'nın eski Maliye Bakanı Steingrimur Sigfusson da İngiliz basınına yaptığı açıklamada, "Bu kabul edilemez bir şey. İzlanda, muz cumhuriyeti gibi görünecektir." dedi.

Röportajı terk etti
Bu arada, İzlanda Başbakanı, İsveç SVT televizyon kanalının konuya ilişkin sorularından rahatsız olarak röportajı terk etti. Röportajda Gunnlaugsson, yasa dışı bir şey yapılmadığını söyleyerek 2009 yılında sözü geçen şirketi 1 dolar karşılığında sattıklarını söyledi.

Gunnlaugsson, 2009 yılında parlamentoya girerken şirketi beyan etmediği için eleştiriliyor. Parlamentoya girdikten yaklaşık 8 ay sonra Wintris şirketindeki yüzde 50'lik payını 1 dolar karşılığında eşine satan Gunnlaugsson, "Kuralları ihlal etmediğini ve eşinin de finansal olarak bir kazancı olmadığını" savundu.

41 yaşındaki Gunnlaugsson, 2013 yılından bu yana İzlanda Başbakanlığı görevinde bulunuyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...