Yunanistan-Makedonya sınırında sığınmacılara gazlı müdahale

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yunanistan-Makedonya sınırında sığınmacılara gazlı müdahale

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'ın, Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında tel örgüleri yıkmaya çalışan bir grup sığınmacı ile polis arasında arbede yaşandı. Makedonya polisinin gaz bombasıyla müdahale ettiği sığınmacılardan bazıları yaralandı.

Yunanistan-Makedonya sınırından günlerdir geçmeyi bekleyen sığınmacılar arasından yaklaşık 500 kişi, Makedonya ordusu tarafından sınıra yerleştirilen tel örgüleri yıkmaya çalıştı.

Makedonya İçişleri Bakanlığından Toni Angelovski, sığınmacılar ile polis arasında yaşanan arbedede 5'i ağır olmak üzere 15 Makedon polisinin yaralandığını ifade etti.

Arbedede Makedonya polisinin sığınmacılara göz yaşartıcı gaz ve şok bombası ile müdahale etmek durumunda kaldığını söyleyen Angelovski, "Makedonya sınırındaki durumu kontrol altına almak ve yasa dışı geçişleri engellemek adına sınırdaki polis sayımızı arttırdık. Gece boyunca nöbetlerimiz devam edecek." dedi.

Angelovski, sınırdaki durumun kontrol altına alındığını, sığınmacıların sınırların açılacağı iddiası üzerine toplandıklarını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...