'İdomeni'deki müdahalede 300 sığınmacı yaralandı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İdomeni'deki müdahalede 300 sığınmacı yaralandı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden, Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni'de yaşanan polis müdahalesinde, aralarında çocukların da bulunduğu 300 sığınmacının yaralandığı bildirildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünden, yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın, Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara yönelik yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombası kullanıldığı bildirildi.

Örgütün, yoğunluk sebebiyle iki sağlık birimi daha kurduğu ifade edilen açıklamada, en az 10 kişinin Makedon polisi tarafından yaklaşık bir saat dövüldüğü, 40 kişinin ise plastik mermilerle yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, 5 ila 15 yaşlarında 30 çocuğun gazdan etkilendiği, 200'ü solunum problemleri yaşayan yaklaşık 300 kişinin MSF doktorları tarafından tedavi edildiği bildirildi.

MSF'nin Yunanistan temsilcisi Jose Hulsenbek, bir aydan fazla süredir sınırda bekleyen sığınmacılarda büyüyen bir gerilim ve öfkenin hakim olduğunu ifade ederek "Yaşananlar, Avrupa'da insani koruma ve güvenlik arayışı içinde olan insanlara bunu sağlayamayan Yunanistan'da binlerce insanın sıkışıp kalmasının kaçınılmaz bir sonucudur" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...