Ermenistan, Brüksel'de protesto edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ermenistan, Brüksel'de protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Belçika'da yaşayan Azerbaycan Türkleri, başkent Brüksel'de düzenledikleri gösteriyle Ermenistan'ın saldırılarını protesto etti.

Azerbaycan Türkleri, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenledikleri gösteriyle Ermenistan'ın saldırılarını protesto etti.

Avrupa Parlamentosu (AP) yakınlarındaki Meeus Meydanı'nda toplanan Azerbaycanlılar sık sık, "Karabağ bizimdir, bizim kalacak", "Şehitler ölmez, vatan büyümez" sloganları attı. Türk vatandaşlarının da destek verdiği gösteride, Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının yanı sıra, "Sivilleri hedef almaya son verin", "Hepimiz Hocalıyız, hepimiz Türküz." yazılı pankartlar taşındı.

Gösteriyi organize eden Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci, "Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal eden Rus destekli Ermeni kuvvetlerinin halen saldırılarına devam ettiğini" belirterek, "Ateşkesi her zaman ihlal ettiler. Biz de bu ihlallere fazlasıyla karşılık verdik. Biz Azerbaycan topraklarının iadesini, Karabağ'ı terk etmelerini istiyoruz. Karabağ'ın Türk toprağı olduğunu ve işgal altında olduğunu tüm dünya biliyor. Ermenistan'ın bu işgale son vermesini ve bir milyona yakın insanımızın tekrar evlerine dönmesini talep ediyoruz." dedi.

Ermeniler'den Azerbaycanlılara sözlü sataşma
Bir süre meydanda slogan atan grup, daha sonra polis gözetiminde Ermenistan Büyükelçiliği'ne yürüdü. Bu sırada, elçilik girişinde bekleyen Ermeniler, Azerbaycanlılara sözlü sataşmada bulundu. Polisin müdahalesiyle, gerilim çok fazla büyümeden sona erdi. Azerbaycan Türkleri gösterinin ardından elçilik binasının önünden ayrıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...