'Karış karış ilerleyip köylerimizi kurtaracağız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Karış karış ilerleyip köylerimizi kurtaracağız'

DÜNYA Haberleri  / AA

Sultan Abdulhamit Han Tugayı Komutanı Abdullah, "Suriye'nin birçok kentinde, Halep'te, Çobanbey'de muhalifler, güzel işler yapmaya devam ediyor. Karış karış ilerleyip, köylerimizi kurtaracağız" dedi.

Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinde mücadele veren Sultan Abdulhamit Han Tugayı'nın komutanı Ömer Abdullah, son günlerde önemli ilerlemeler kaydettiklerini vurgulayarak, "Suriye'nin birçok kentinde, Halep'te, Çobanbey'de muhalifler, güzel işler yapmaya devam ediyor. Karış karış ilerleyip, köylerimizi kurtaracağız." dedi.

Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Bayırbucak Türkmen bölgesinde çok önemli mücadeleler verdiklerini, düşmana karşı adeta etten duvar ördüklerini söyledi.

Son 10 gündür yoğun saldırı altında olduklarını belirten Abdullah şunları kaydetti:

"Cephe hatları zaten sürekli bombalanıyor. Karadan yapılan saldırıların yanı sıra, hava saldırıları ve denizden akıllı füzelerle köylerimiz vuruluyor. Varil bombalı saldırılar yeniden başladı. Rus uçakları da zaten gitmemişti. Ruslar, Türkmendağı ve Cebel Ekrad'a da saldırı düzenledi. Son 10 günde köylerimizde bırakın evi, bir ağaç bile sağlam kalmadı."

Yoğun bombardıman altında artık evlerde, çadırlarda kalamadıklarını aktaran Abdullah, "Topraklarımızı düşmana vermemek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Karşımızdaki, İran, Irak, Afgan, Şii milisleri ile Hizbullah, Esed ve Rus askerlerine pes etmemek için, onları topraklarımızdan kovmak için yerin altındaki sığınaklarda yaşamaya çalışıyoruz." dedi.

"Karış karış ilerleyip, köylerimizi kurtaracağız"
Her şeye rağmen büyük mücadele verip ilerleme kaydettiklerini anlatan Abdullah, "Son olarak Ağcabayır köyü ile stratejik öneme sahip Ağcabayır Tepesi'ni ele geçirdik. Bununla birlikte Cebel Ekrad'daki Kale Dağı da kendiliğinden düşmüş oldu. Ayrıca, son 10 günde Cebel Ekrad'da 3 köy ile 1 dağ da ele geçirilmişti. Suriye'nin birçok kentinde, Halep'te, Çobanbey'de muhalifler, güzel işler yapmaya devam ediyor. Karış karış ilerleyip, köylerimizi kurtaracağız." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...