Cumhurbaşkanlarından sığınmacı kampına ziyaret

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanlarından sığınmacı kampına ziyaret

DÜNYA Haberleri  / AA

Makedonya, Slovenya ve Hırvatistan cumhurbaşkanları Makedonya'nın güneydindeki Gevgeli kasabasında bulunan sığınmacı kampını ziyaret etti.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile birlikte Makedonya'nın güneydindeki Gevgeli kasabasında bulunan sığınmacı kampını ziyaret etti.

Sınırda görev yapan Sloven ve Hırvat güvenlik güçleriyle görüşen cumhurbaşkanları, sığınmacı kampındaki yetkililerden bilgi aldı.

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, burada yaptığı açıklamada, Slovenya ve Hırvatistan'ın sığınmacı krizinin çözümü noktasında Makedonya'ya yaptıkları katkının önemine işaret etti. Gevgeli'deki kampta bulunan sığınmacıların en kısa zamanda ailelerine kavuşması temennisinde bulunan İvanov, "Pazar günü sınırın Yunanistan tarafında yaşanan olaylar, koridorun yeniden açılmasını isteyen sığınmacılar tarafından ciddi bir baskı altında olduğumuzu gösteriyor ancak koridor, Brüksel'de alınan karar nedeniyle bu durumda." dedi.

"Batı Balkanlar rotası kapalı kalmaya devam edecek"
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç de Makedonya-Yunanistan sınırındaki durumun çok ağır ve sınırı geçmek isteyen sığınmacıların baskısının büyük olduğunu belirterek, "Ne olursa olsun, gitmek istedikleri ülkelerin yetkililerin onları kabul edip etmeyecekleri konusunda açıklama yapana dek Batı Balkanlar rotası kapalı kalmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...