Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'de Müslüman vekil partisinden uzaklaştırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'de Müslüman vekil partisinden uzaklaştırıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin Müslüman milletvekili Shah'ın, sosyal medyada İsrail hakkında yaptığı bazı paylaşımları sebebiyle, partisine üyeliği askıya alındı.

İngiltere'de Müslüman milletvekili Naz Shah, sosyal medyada İsrail hakkında yaptığı bazı paylaşımları sebebiyle, üyesi olduğu İşçi Partisinden uzaklaştırıldı.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "(İşçi Partisi Lideri) Jeremy Corbyn ve Naz Shah, genel sekreterin, Shah'ı idari bakımdan İşçi Partisinden uzaklaştırması konusunda karşılıklı olarak anlaştı." denildi.

"İsrail'in ABD'ye taşınması" önerisi

Shah'ın Facebook sayfasında yaptığı, "İsrail'in ABD'ye taşınması" önerisiyle ilgili soruşturma başlatıldığının belirtildiği açıklamada, "Soruşturma karara bağlanana kadar Shah, herhangi bir parti aktivitesinde yer alamayacaktır. Shah, parti denetçiliğinden de çıkarıldı." ifadeleri kullanıldı.

2014 yılında Facebook sayfasında, "İsrail-Filistin çatışmasına çözüm olarak, İsrail'in, bolca toprağı olan ABD'ye taşınması" önerisinde bulunan Shah, bu paylaşımından ötürü ırkçılıkla suçlanarak, eleştirilere maruz kalmıştı.

Eleştirileri takiben, yaptığı paylaşımlardan ötürü özür dileyen Shah, kullandığı dilin yanlış olduğunu belirterek, bu paylaşımları milletvekili seçilmeden önce yazdığını vurgulamıştı. Shah, "Bu paylaşımı 2014'de Gazze çatışmasının tırmanış gösterdiği dönemde yazmıştım. O dönemde Ortadoğu'yla ilgili duygular çok gerdindi." demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...