Avro Grubu Yunanistan için toplandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avro Grubu Yunanistan için toplandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avro Grubu, Yunanistan'ın borcunun yeniden şekillendirilmesini konuşmak üzere Brüksel'de toplandı.

Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, "Yunanistan'ın farklı borçları, bu borçların farklı ödeme tarihleri var. Yunanistan'ın borçlarının ortalama vadesi yaklaşık 32 yıl. Borç sürdürülebilirliği konusunda özel önlemler, kurtarma programı sonunda değerlendirilecek." dedi.

Dijsselbloem, Brüksel'de yapılan ve ilk kez Yunanistan için borç yeniden yapılandırılmasının ele alındığı olağanüstü Avro Grubu toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Parlamentosu'nun dün onayladığı emeklilik ve gelir vergisi reformundan ötürü memnuniyet duyduklarını vurgulayan Dijsselbloem, yapılan anlaşma doğrultusunda toplantıda borç sürdürülebilirliği konusunu görüştüklerini belirtti.

Dijsselbloem, Yunanistan'ın borç yapılandırması hakkında gereklilik, zamanlama, dizayn ve koşulların ele alındığını, Yunanistan’ın borçlarının yeniden yapılandırılması hakkında kararın daha sonra verileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...