HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bosna'da 'bulutlara dokunan' aile

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bosna'da 'bulutlara dokunan' aile
Bosna, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Hersek'in dağ başındaki Loncari köyünde tek başına yaşayan aile, kayalıkların eteğinde kartal yuvasını andıran evleri ile görenleri hayrete düşürüyor.

Bosna Hersek'in güneyindeki Gacko şehrine 40 kilometre uzaklıkta, bin metre rakımlı dağın zirvesindeki Loncari köyünde tek başına yaşayan Vuk ailesi, doğayla iç içe yaşamlarıyla görenleri hayran bırakıyor.

Kayalıkların eteğinde kartal yuvasını andıran evlerinde, adeta bulutlara dokunarak yaşayan üç kişilik aile, temel ihtiyaçlarının tamamını ekip biçtikleri tarladan, inek, tavuk, arı ve balık gibi hayvanlarından sağlıyor.

Bosna'daki savaşta kuşatma altındaki Saraybosna'da yaşayan, savaşın ardından baba Kamil Vuk'un doğup büyüdüğü Loncari köyüne yerleşip hayatlarına yeni bir sayfa açan aile, savaşta herkesin terk ettiği köyde bugün tek başına yaşıyor.

Baba Kamil Vuk, 5 yıl önce döndükleri köye başkalarının da dönmesinin kendilerini mutlu edeceğini belirterek köye ilk geldiklerinde ahşaptan, terk edilmiş eski evlerinde kaldıklarını, daha sonra ise yeni evlerini inşa ettiklerini kaydetti.

Köydeki tarlalarında sebze ve meyve yetiştirdiklerini söyleyen Kamil Vuk, "Burada yetiştirdiklerimizi satarak para kazanıyoruz. Yılda 2-3 ton patates satıyoruz. İneklerimiz de var. Geçimimizi bunlardan sağlıyoruz." dedi.

"Normal araçla buraya gelmek zor"

Hastalandıklarında doktora ya da temel ihtiyaçlarını satın almak üzere markete gitmek için şehre inmek zorunda kaldığını belirten Kamil Vuk, "Bir süre önce arkadaşlarımız ziyaretimize gelmek istedi. Arazi aracıyla onları aşağıdan aldım. Normal araçla buraya gelmek zor." diye konuştu.

Bosna Hersek'in dağ başındaki Loncari köyünde tek başına yaşayan aile, kayalıkların eteğinde kartal yuvasını andıran evleri ile görenleri hayrete düşürüyor.

Kamil'in eşi Ramiza Vuk, zorluklara rağmen Loncari'de yaşamanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek "Burada yeşillik var. Tavuklarım, yumurtalarım, sütüm, peynirim, kaymağım var. Hepsi ev yapımı. Burada mutluyum." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...