'Batan gemiyi terk eden fare gibisiniz'

Düzenleyen:
'Batan gemiyi terk eden fare gibisiniz'

DÜNYA Haberleri

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı (Brexit) ve geçen hafta Brüksel’de düzenlenen AB liderler zirvesinde varılan kararlar ele alındı.

AB Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere’nin AB’den çıkmasını sağlayan Londra eski Belediye Başkanı Boris Johnson ve İşçi Partisi lideri Nigel Farage’yi sert dille suçladı. Juncker, referandum sonrası siyaseti bırakan Johnson ve “Görevimi yaptım” diyerek istifa eden Farage için, “Dün Brexit’i savunan parlak kahramanlar bugünün hüzünlü kahramanları haline geldi. Gerçek vatanseverler zor dönemlerde istifa etmezler” ifadelerini kullandı. AP Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt ise, “İstifa kararı alan Başbakan David Cameron ile birlikte siyaseti bırakan ve istifa kararı alan Farage batan gemiyi terk eden fareler gibi davranıyorlar” diyerek, AB’nin gereksiz ve basit işlerle uğraştığını, sokaktaki halkın isteklerine kulak verilmediğini söyledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...