Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katalonya'da binler toplandı

Düzenleyen:
Katalonya'da binler toplandı

DÜNYA Haberleri

Katalonya Özerk Bölgesinde, e bağımsızlık referandumuna karşı yürütülen polis operasyonlarına yönelik Yüksek Mahkeme önünde protestolar devam ediyor.

İspanya'nın bir numaralı gündemi haline gelen Katalonya'nın bağımsızlık referandumunda, bugün de sıcak gelişmeler var.

Geceyi Barselona'daki yüksek mahkemenin önündeki parkta uyuyarak geçiren protestocular, gün içinde de kentteki üniversiteyi işgal etti. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde binlerce öğrencinin tarihi üniversite binasının önünde toplandığı görülüyor.

Öğrencilerin paylaştığı bir video kaydında da, "Oy kullanacağız" diye slogan atan çok sayıda öğrenci binadan içeri giriyor.

İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindas, 1 Ekim’deki bağımsızlık referandumunun iptal edilmesi şartıyla Katalonya yetkilileri ile görüşmeye hazır olduğunu belirtmişti. “Katalonya zaten çok fazla özerkliğe sahip, ancak referandumun iptal edilmesi şartıyla finansal özerklik ve diğer konularda yapılacak bir reform hakkında konuşabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Katalonya Ekonomi Bakanı Oriol Junqueras, jandarmanın resmi binalarına baskın düzenleyip gözaltı yapması sonrasında  referandum koşullarında değişiklikler olabileceğini açıkladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...